צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק קרם זוקיני

קערת המרק הסמיך והטעים הזה עושה לנו חשק שיבוא כבר החורף, ועם כמות הקלוריות המעטה שהיא מכילה – אנחנו גם לא פוחדים ממה שהוא יעשה לגזרה שלנו

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 05/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג קישואים מסוג זוקיני

1 בצל בינוני, קצוץ

1 כף שמן זית

3 כוסות מרק צח (3 כוסות מים מעורבבות ב-3 שקיות אבקת מרק 10)

מלח, פלפל

אגוז מוסקט

1 גביע שלי 3%

אופן ההכנה:

1 חותכים לקוביות את הקישואים מלבד אחד.

 

2 בסיר בינוני (רצוי עם ציפוי טפלון) מטגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך. מוסיפים את קוביות הקישואים ומטגנים עוד דקה.

 

3 מוסיפים את המרק, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

 

4 מצננים מעט את המרק. מרסקים את התערובת בבלנדר ידני. מוסיפים עוד מרק או מים לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

 

5 לפני ההגשה מגרדים בפומפיה גסה את הקישוא שנותר.

 

6 מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את השלי, בוחשים ומחממים עד נקודת רתיחה (זהירות לא לחמם מידי, היוגורט יתפרק!).

 

7 מניחים בכל צלחת מעט מהקישוא המגורד ועליו יוצקים את המרק.

 

8 ניתן להוסיף מלמעלה עוד מעט מהקישוא לקישוט.

 

* כל מנת מרק מרשימה כוללת 90 קק"ל.

 

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

 

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות כתומות אפויות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!