קוסקוס עם עוף ומרק ירקות
מנה אחת שהיא ארוחת ערב שלמה בפני עצמה: חלבונים - יש, פחמימות - יש, שומנים - יש וגם ויטמינים ומינרלים. אז תכינו להערב?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
קוסקוס עם מרק זו ארוחה מלאה. לא רק בגלל שהיא משביעה אלא מפני שהיא מכילה את כל אבות המזון – חלבונים מהעוף והחומוס, פחמימות מהקוסקוס והחומוס, שומנים מעט מפה ומשם והרבה ויטמינים ומינרלים מהירקות.
מרכיבים (4 מנות):
2 כרעי עוף, מחולקים לשוקיים וירכיים
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה
1/4 כוס שמן קנולה
שקית קוסקוס מהיר הכנה
שורש סלרי אחד עם עלים
300 גרם דלעת
כרובית קטנה
בצל גדול
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את העוף בתוך סיר המרק עם מעט שמן, הופכים אותו מדי פעם כך שכל חלקיו באים במגע עם השמן. מטגנים עד שהעוף מוכן כולו ומוציאים לצד.
2 חותכים את הדלעת והבצל לקוביות גדולות, מפרידים את פרחי הכרובית, מקלפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי עם העלים וחותכים את השורש לרצועות ואת העלים שומרים בצד.
3 מכניסים את הירקות החתוכים לסיר עם שאריות השמן, מוסיפים עוד שמן זית מקפיצים מעט עד להשחמה קלה.
4 מוסיפים מים, את גרגרי החומוס המושרים והמסוננים, עלי הסלרי והתבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שגרגרי החומוס מתרככים, כשעה.
5 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומגישים עם המרק והעוף מעל.
אפשרויות:* אפשר להכין קוסקוס צמחוני, ללא העוף - כמו בתמונה.
* אפשר לגוון יותר במיני הירקות – קישוא, גזר, כרוב ועוד.
* להעשרת הערך התזונתי אפשר להשתמש בקוסקוס מחיטה מלאה.
* להעשרת הטעם אפשר להוסיף שברי שקדים מולבנים לקוסקוס לאחר הבישול.
142 קלוריות למנה