צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

קוסקוס עם עוף ומרק ירקות

מנה אחת שהיא ארוחת ערב שלמה בפני עצמה: חלבונים - יש, פחמימות - יש, שומנים - יש וגם ויטמינים ומינרלים. אז תכינו להערב?

טליה לביא, דיאטנית קלינית M.Sc | מגה בעיר | פורסם 18/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קוסקוס עם מרק זו ארוחה מלאה. לא רק בגלל שהיא משביעה אלא מפני שהיא מכילה את כל אבות המזון – חלבונים מהעוף והחומוס, פחמימות מהקוסקוס והחומוס, שומנים מעט מפה ומשם והרבה ויטמינים ומינרלים מהירקות.

מרכיבים (4 מנות):

2 כרעי עוף, מחולקים לשוקיים וירכיים

1 כוס גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה

1/4 כוס שמן קנולה

שקית קוסקוס מהיר הכנה

שורש סלרי אחד עם עלים

300 גרם דלעת

כרובית קטנה

בצל גדול

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את העוף בתוך סיר המרק עם מעט שמן, הופכים אותו מדי פעם כך שכל חלקיו באים במגע עם השמן. מטגנים עד שהעוף מוכן כולו ומוציאים לצד.

2 חותכים את הדלעת והבצל לקוביות גדולות, מפרידים את פרחי הכרובית, מקלפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי עם העלים וחותכים את השורש לרצועות ואת העלים שומרים בצד. 

3 מכניסים את הירקות החתוכים לסיר עם שאריות השמן, מוסיפים עוד שמן זית מקפיצים מעט עד להשחמה קלה.

4 מוסיפים מים, את גרגרי החומוס המושרים והמסוננים, עלי הסלרי והתבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שגרגרי החומוס מתרככים, כשעה. 

5 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומגישים עם המרק והעוף מעל.

אפשרויות:* אפשר להכין קוסקוס צמחוני, ללא העוף - כמו בתמונה. 

* אפשר לגוון יותר במיני הירקות – קישוא, גזר, כרוב ועוד. 

* להעשרת הערך התזונתי אפשר להשתמש בקוסקוס מחיטה מלאה.

* להעשרת הטעם אפשר להוסיף שברי שקדים מולבנים לקוסקוס לאחר הבישול.

142 קלוריות למנה

>> בפעם הקודמת הכנו מרק דלעת הודי
>> חדש בארץ: דירוג מבקרי מסעדות