מרק חרירה מקוצר
מרק חרירה בגרסה מהירה, שאפשר גם להכין באמצע השבוע בלי יותר מדי עבודה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 בצלים, קצוצים
מעט שמן לטיגון
1 שוק עוף
2-3 עצמות של אסאדו (מה שיש לקצב זה טוב)
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
2 כוסות עדשים קפואות
260 גרם עגבניות מרוסקות
3 מקלות סלרי, קצוצים דק
קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס קמח
כוס וחצי אטריות דקות למרק
1 לימון
לקציצות:
1 בצל מגורר
500 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
2-3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים בצד.
2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את העוף והעצמות. מערבבים ומבשלים כשתי דקות.
3 מוסיפים את יתר המצרכים למעט הקמח, האטריות והלימון, מערבבים ומוסיפים מים חמים עד גובה הירק. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות.
4 מדללים את הקמח עם כוס מים ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
5 סוחטים לימון לפי הטעם ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!