צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק חרירה מקוצר

מרק חרירה בגרסה מהירה, שאפשר גם להכין באמצע השבוע בלי יותר מדי עבודה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים, קצוצים

מעט שמן לטיגון

1 שוק עוף

2-3 עצמות של אסאדו (מה שיש לקצב זה טוב)

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים

2 כוסות עדשים קפואות

260 גרם עגבניות מרוסקות

3 מקלות סלרי, קצוצים דק

קופסה קטנה רסק עגבניות

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס כוסברה, קצוצה

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס קמח

כוס וחצי אטריות דקות למרק

1 לימון

לקציצות:

1 בצל מגורר

500 גרם בשר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

מעט כורכום

2-3 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים בצד.

2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את העוף והעצמות. מערבבים ומבשלים כשתי דקות.

3 מוסיפים את יתר המצרכים למעט הקמח, האטריות והלימון, מערבבים ומוסיפים מים חמים עד גובה הירק. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות.

4 מדללים את הקמח עם כוס מים ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

5 סוחטים לימון לפי הטעם ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!