צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מרק תירס טרי עם פטריות יער
מתכון למרק קרמי נהדר עם תירס, כרשה ושמנת, מוגש עם פטריות ירדן מוקפצות
יוסי שטרית | mako אוכל
| פורסם 08/05/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
למרק:
גרגירים מ-5 קלחי תירס
½ בצל, פרוס דק
1 כרשה, פרוסה דק
50 גרם חמאה
3 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
לפטריות:
150 גרם פטריות ירדן (שני חופנים)
1 שן שום פרוסה
20 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקפיצים במחבת את הפטריות והשום עם החמאה. מתבלים במלח, פלפל ועירית ומניחים בצד.
2 מאדים את הבצל והכרשה בחמאה עד שקיפות.
3 מוסיפים את התירס וממשיכים לטגן במשך 5 דקות על להבה נמוכה.
4 מוסיפים את החלב והשמנת ומגבירים את הלהבה.
5 מבשלים כ-25 דקות על סף רתיחה, ומורידים מהאש.
6 טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
7 יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים מעל את הפטריות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
כל המתכונים באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market