צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק חרירה שיעשה לכם את השבת

לא נערכתם עם קטניות מושרות לסוף השבוע? הכל בסדר, בשביל זה המציאו את סיר הלחץ. הנה מרק החרירה הכי טעים, פיקנטי ועמוק טעמים שאתם יכולים להכין בו

יהונתן בורוביץ' | mako אוכל | פורסם 11/01/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

כף שמן קנולה

3 בצלים לבנים, פרוסים דק

2 גזרים, פרוסים

5 גבעולי סלרי, פרוסים דק (שומרים את העלים)

5 כפות רסק עגבניות מאיכות טובה

2 כוסות רסק עגבניות טרי (עגבניות מגוררות בפומפייה)

100 גרם גרגירי חומוס בולגרי, שטופים (אין צורך בהשריה)

100 גרם עדשים חומות קטנות, שטופות

2 עצמות מח באורך 2 ס"מ

2 כפיות כורכום

כפית פפריקה חריפה

כפית כמון

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

מקל קינמון

3 עלי דפנה

2 כפיות מלח דק

מיץ מחצי לימון

חצי צרור פטרוזיליה, עלים בלבד

חצי צרור כוסברה, עלים בלבד

אופן ההכנה:

1 מציתים להבה בינונית מתחת לסיר לחץ. מוסיפים את השמן, פרוסות הבצל, הגזר והסלרי. מאדים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.

2 מוסיפים את רסקי העגבניות (גם הטרי וגם המשומר). ממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות.

3 מוסיפים את הקטניות, עצמות המח, כורכום, פפריקה, כמון, פלפל אנגלי, מקל קינמון ועלי דפנה. לא מוסיפים מלח.

4 מוסיפים מים לסיר עד לכמעט 2/3 גובה. נועלים את הסיר עם המכסה ומביאים למצב לחץ מקסימלי. מבשלים כך במשך כשעה. מורידים מן האש ונותנים לסיר להצטנן. מסירים את המכסה, מחזירים לאש קטנה וממשיכים לצמצם במשך כחצי שעה נוספת. נפטרים מעצמות המח.

5 מתבלים במלח, מיץ לימון, עלי הפטרוזיליה, הכוסברה והסלרי ומגישים.

 * המתכון התפרסם לראשונה ב-03/12/15