מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה
אנחנו עדיין נזהרים מלצאת בהכרזות בנוגע לבואו של החורף, אבל בהחלט יכולים להגיד בביטחון שבערב כבר קר מספיק בשביל מרק. אז עם איזה נתחיל? אין שאלה: מרק ארטישוק ירושלמי נהדר עם כרישה וקרוטוני פרמזן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
שמן זית
2 כרישות, פרוסות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
2 שיני שום, קצוצות
6 כוסות מים רותחים
400 גרם (שקית) ארטישוק ירושלמי מוקפא
תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
כמה ענפי תימין
עלה דפנה
מלח בנדיבות
לקרוטונים:
חצי כיכר לחם לבן, חתוך לקוביות
שמן זית
מלח
שלושת רבעי כפית אבקת שום
כ-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול. מוסיפים שמן זית, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את הכרישות 8-10 דקות, עד שהן מתרככות.
2 מוסיפים קצת מלח ואת השום הקצוץ, ומטגנים עוד כחצי דקה.
3 יוצקים מעט מים רותחים (מתוך 6 הכוסות) אל תחתית הסיר ומגרדים את המשקעים שנוצרו בזמן טיגון הכרישה. מוסיפים את כל המים יחד עם הארטישוק הירושלמי המוקפא ותפוח האדמה. מוסיפים גם את התימין ועלה הדפנה ומתבלים במלח. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות.
4 בזמן שהמרק על האש, מכינים את הקרוטונים. מערבבים את קוביות הלחם עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-7-8 דקות, עד שהקרוטונים משחימים.
5 מסירים את ענפי התימין ועלה הדפנה וטוחנים את המרק היטב. מתקנים תיבול ומגישים ביחד עם הקרוטונים.
* להעשרת המרק, אפשר להוסיף אחרי הטחינה חצי כוס של שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן נמוכים (שמנת לבישול).