מרק בצל צרפתי כמו בבראסרי
מזג האוויר מושלם למרק, ואין מושלם יותר ממרק הבצל הצרפתי של מסעדת הבראסרי המיתולוגית. מי שממש רוצה עדיין יכול לאכול את המרק שלו על הבר של הבראסרי באבן גבירול, ומי שרוצה יכול להכין. ותודה לרותי ברודו
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הסופ"ש הזה הוא מבחינתנו בסימן רותי ברודו, ואלה חדשות מצוינות. דבר ראשון, ישנה ההכרזה המרגשת על פתיחת דליקטסן חדש במקום הבראסרי, שנסגרה בעקבות הקורונה; דבר שני, ממש עכשיו גילינו שבדליקטסן החדש יוגש מרק הבצל המיתולוגי של המסעדה שנסגרה, ויותר מזה - הצלחנו להשיג מברודו את המתכון של אותו מרק אהוב; ושלישי ואחרון - מיום ראשון הקרוב נוכל שוב לראות אותה על המסך של קשת 12, בתוכנית "המטבח המנצח VIP". שנחגוג על איזה מרק טוב?
מרכיבים :
10 בצלים בינונים
50 גרם חמאה
15 גרם (בערך כף וחצי) קמח
200 מ"ל יין לבן
ליטר וחצי מרק עוף
מלח
פלפל שחור
קרוטונים מפרוסות של בגט בעובי 1 ס"מ
100 גרם גבינת פקורינו בפרוסות בעובי חצי ס"מ
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום מקסימלי במצב גריל.
2 ממיסים את החמאה בסיר טוב עם תחתית עבה.
3 פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ונותנים להם להזיע בחמאה על אש קטנה עד שהם מקבלים צבע חום עמוק ואחיד (זה לוקח 20-30 דקות). חשוב לעשות את זה בסבלנות תוך ערבוב ולא לשרוף את הבצל.
4 מוסיפים את היין ומרתיחים עד לצמצום כמעט מוחלט שלו. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
5 מביאים את מרק העוף לרתיחה ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב.
6 ממשיכים לערבב עד שהנוזל מגיע לרתיחה שוב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה.
7 ממלאים כלים חסיני חום עמוקים במרק כמעט עד הסוף, ומניחים מלמעלה שכבה של קרוטונים כך שיגיעו בדיוק לסף הכלי. מניחים פרוסות של גבינה על הקרוטונים (לא נורא אם הגבינה בורחת קצת משולי הכלי, זה נמס וזה טעים).
8 מכניסים את הכלים לתנור בעדינות וצולים עד שהגבינה נמסה ומקבלת צבע יפה. אוכלים מיד.