צילום׃ עמרי אנדרס צורף
קניידלך תימניים
בליל סדר תימני מסורתי אוכלים פתות עם המרק. אבל לא אצל הדסה משמור: קבלו קניידלך עם חוואייג' וכוסברה - פשוטים וגאוניים
הדסה משמור | mako אוכל
| פורסם 27/02/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקניידלך:
1 כוס קמח מצה
1 1/2 חוויאג'
1/2 כפית מלח
1 כף שמן קנולה/זית
1/4 כוס כוסברה
1 כוס מים רותחים
1 ביצה
לבישול:
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג'
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את קמח המצות, החוויאג' והמלח.
2 קוצצים את הכוסברה ומוסיפים אותה לתערובת עם כוס מים רותחים והשמן.
3 מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד לצינון.
4 אחרי שהתערובת הצטננה מוסיפים ביצה ומערבבים שוב.
5 מגלגלים את התערובת לכדורים. הקפידו לא להדק אותם, שכן התוצאה תהיה קניידלך קשים ולא אווריריים.
6 מרתיחים מים בסיר בינוני עם המלח, הכורכום והחוויאג'.
7 מוסיפים את הקניידלך למים הרותחים, מבשלים 10-15 דקות ומסננים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!