צילום׃ בני גם זו לטובה
מרק עם קניידלך
מרק עוף עם ירקות וכדורי קניידלך פולנים קלאסיים
| מסעדת בתיה
| פורסם 20/03/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
למרק:
ראש כרובית
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
בצל
2 גזרים
קישוא
2 גרונות הודו
2 כרעי עוף
מים
מלח
פלפל שחור
כף וחצי אבקת מרק
לקניידלך (12 יחידות):
4 ביצים
3/4 כוס מים
כף גדושה של שומן עוף או אווז (אפשר להמיר בשמן סויה)
מלח
פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק
1 ק"ג קמח מצה
אופן ההכנה:
1 מכינים את המרק: מניחים את כל מרכיבי המרק בסיר, ממלאים מים כגובה חצי הסיר ומבשלים 45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק עוף.
2 מכינים את הקניידלך: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.
3 מרתיחים את סיר המרק, יוצרים כדורים מתערובת הקניידלך ומעבירים לסיר הרותח. מבשלים 30 דקות ומוציאים בעדינות לכלי נפרד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!