מרק אפונה וגזר
את המרק הזה כיף להכין ביחד בחורף קר: ההורים קוצצים את הירקות, הילדים מכניסים לסיר ובוחשים. אחרי פחות משעה אתם מקבלים מרק צבעוני ושמח, שילדים אוהבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אפונה וגזר ישבו במקרר. מסכנים... בקור הזה? אז חשבנו שהכי טוב יהיה לחמם אותם קצת ובאותה הזדמנות לחמם גם את עצמנו עם מרק טוב. כשאנחנו מכינות יחד מרק, חלוקת העבודה היא כזו: אני חותכת וקוצצת את הדרוש קיצוץ וחיתוך ומסדרת יפה בקעריות. אחר כך אני מכינה לעצמי כוס קפה. כי בשלב הבא אני מדליקה את האש ומתיישבת. הן אחראיות על סדר הפעולות, מוסיפות, בוחשות (הגדולה אחראית על ההתנהלות מול הכיריים) ובסוף מגישות לי קערית חמה ומהבילה. מרק אפונה וגזר הוא אחד האהובים על הבנות שלי ועל ילדים בכלל. השילוב המתקתק והצבעים השמחים קונים אותם. אני מעדיפה לא להשתמש בתערובת קפואה ומוכנה של אפונה וגזר משום שבזמן בישולו הממושך הגזר נותן טעם נהדר לנוזלי המרק, בעוד שהאפונה זקוקה לבישול קצרצר בלבד.
מרכיבים (10 מנות):
1 בצל גדול
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
4 גזרים בינוניים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
3-4 גבעולים + עלים מראש הסלרי
2 ליטר מים
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 חבילה אפונה עדינה מוקפאת
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 פורסים דק בצל ושום. חותכים לקוביות קטנות את הגזר, השורשים ואת תפוחי האדמה. קוצצים את גבעולי הסלרי והעלים.
2 מאדים בשמן זית בצל ושום עד שהבצל הופך מעט שקוף. מוסיפים גזר, שורשים וגבעולי סלרי. מאדים יחד שלוש דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומים ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים, כחצי שעה. בעזרת מועך פירה מועכים חלק מהירקות בתוך הסיר (נוזלי המרק יקבלו מעט יותר "גוף").
4 מוסיפים אפונה, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים פטרוזיליה ותבלינים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הטעם.