מרק שעועית וקבנוס
מרק מאולתר עם דברים שיש בבית, שמרגיש כאילו תוכנן בדקדוק מראש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 נקניקיות קבנוס פרוסות דק
3 כפות שמן קנולה
3 שיני שום
1 בצל קצוץ דק
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית כורכום
2 קופסאות שימורי שעועית אפויה ברוטב
1 קופסה שימורי עגבניות חתוכות
8 כוסות מרק או מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
צרור כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1 מטגנים פרוסות קבנוס בסיר עם מעט שמן. מוציאים ושומרים בצד.
2 מוסיפים לאותו סיר שום ובצל ומטגנים קלות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב.
3 מסננים את השעועית מהרוטב (לא חייבים, אבל אני אוהבת להכין את הרוטב בעצמי) ומוסיפים לסיר יחד עם עגבניות משומרות ומים. מביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות.
4 טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קבנוס ומגישים.
* גיוון: אם רוצים טעם מעושן דומיננטי, מוסיפים את הקבנוס למרק יחד עם הכוסברה ומבשלים 10 דקות.