מרק עגבניות הכי טעים בעולם
אולי זאת הצלייה המוקדמת של העגבניות, אולי בחירת עשבי התיבול ואולי הבצל הסגול והשומר. מה שבטוח זה שמרגע שטעמנו את המרק הזה שינינו את כל התפיסה שלנו על מרקי עגבניות. אז ברור שביקשנו את המתכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קילו עגבניות שרי
6 עגבניות מגי
6 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות לשישיות
3 בצלים סגולים, חתוכים גס
1 שומר, חתוך לשישיות
פלפל ירוק חריף, קצוץ
3 ענפי תימין
ענף רוזמרין
3 עלי מרווה
10 שיני שום
שלושת רבעי כוס שמן זית
מעט סוכר
למרק:
ליטר מיץ עגבניות
2 כפות חומץ שרי
מלח
פלפל שחור
כף גדושה פסטו
אורז או גריסים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (כ-230 מעלות).
2 מערבבים את כל הירקות ועשבי התיבול עם שמן הזית ומפזרים בתבנית התנור. מפזרים עליהם מעט סוכר וצולים חצי שעה. מדי 10 דקות הופכים את הירקות בזהירות, כדי שלא יישרפו.
3 מעבירים את תכולת התבנית לסיר, מוציאים את הענפים של עשבי התיבול ומרסקים בבלנדר מוט.
4 מוסיפים את מיץ העגבניות, החומץ, התבלינים והפסטו, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
* אם רוצים להוסיף אורז או גריסים, יש לבשל אותם חצי בישול בנפרד ורק אז להוסיפם למרק.
המתכון באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו. טלפון: 03-5757901. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-21:30, ו' 9:00-16:00, שבת 10:00-16:00.