צילום׃ Barry Wong, GettyImages IL

מרק קשקבל מחלב כבשים ותרד

שילוב מנצח של גבינות ותרד במרק קר וקטיפתי

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ליטר ציר עוף עשיר וביתי או ציר ירקות

250 גרם גבינת קשקבל מחלב כבשים חתוכה לקוביות גדולות

2 כוסות תרד שטוף מיובש וקצוץ דק

מלח ים גס

פלפל לבן גרוס טרי

3 כפות יין לבן או יין גוורצטרמינר

קורט אגוז מוסקט מגורר טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים את ציר העוף או ציר הירקות בסיר עם תחתית עבה.

2 מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומאדים במשך דקות מעטות בלבד.

3 מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קוביות גבינת קשקבל הכבשים.

4 מתבלים בקורט מוסקט מגורר טרי, במלח ים ובפלפל לבן.

5 מבשלים על אש קטנה מספר דקות או עד שהגבינה נמסה.

6 מערבבים בכף עץ שטוחה ומגישים מיד.

7 המלצת הגשה: לפזר מלמעלה קרוטונים עשויים מחלה מתוקה.