צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
מרק שום
5 ראשים של שום יש במרק הזה, לא פחות, והתפקיד שלהם להבטיח את שלומכם בימים אלה של ירידת טמפרטורות, עליית קורונה ובחירות שבינינו, עושות לכולנו קצת רע על הנשמה
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 31/10/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
5 ראשי שום (שום ישראלי), חצויים לרוחב
שמן זית
בצל, קצוץ
תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כוס יין לבן
3 כוסות ציר עוף, ציר ירקות או מים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ענפי תימין
מלח
פלפל שחור
חצי כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
קרוטונים
מעט פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מסדרים את ראשי השום החצויים בתבנית כשהצד החתוך פונה למעלה ומזלפים שמן זית בנדיבות. צולים חצי שעה ומצננים.
3 בינתיים מטגנים בסיר בצל ותפוח אדמה עד הזהבה קלה. מוציאים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם היין הלבן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
4 מוסיפים את הציר, עשבי התיבול והתבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.
5 מוסיפים את השמנת ומוציאים את ענפי התימין.
6 טוחנים את המרק, מביאים לרתיחה ומגישים מיד עם קרוטונים ומעט פרמזן.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!