צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק שום

5 ראשים של שום יש במרק הזה, לא פחות, והתפקיד שלהם להבטיח את שלומכם בימים אלה של ירידת טמפרטורות, עליית קורונה ובחירות שבינינו, עושות לכולנו קצת רע על הנשמה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 31/10/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 ראשי שום (שום ישראלי), חצויים לרוחב

שמן זית

בצל, קצוץ

תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

כוס יין לבן

3 כוסות ציר עוף, ציר ירקות או מים

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 ענפי תימין

מלח

פלפל שחור

חצי כוס שמנת מתוקה

לקישוט:

קרוטונים

מעט פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מסדרים את ראשי השום החצויים בתבנית כשהצד החתוך פונה למעלה ומזלפים שמן זית בנדיבות. צולים חצי שעה ומצננים.

3 בינתיים מטגנים בסיר בצל ותפוח אדמה עד הזהבה קלה. מוציאים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם היין הלבן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

4 מוסיפים את הציר, עשבי התיבול והתבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.

5 מוסיפים את השמנת ומוציאים את ענפי התימין.

6 טוחנים את המרק, מביאים לרתיחה ומגישים מיד עם קרוטונים ומעט פרמזן.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!