צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

מרק עגבניות ואורז

מעכשיו אנחנו מפטנזים על המרק הזה, הסמיך והטוב, שאנחנו מתכוונים להעמיד בשנייה שנגיע הביתה. בדיוק המרק שרוצים לאכול עם כזאת שמש שקרנית בחוץ

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 17/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4-5 כפות שמן

בצל גדול, קצוץ דק

גבעול סלרי, קצוץ

3 שיני שום, כתושות או מגורדות דק

5 עגבניות בינוניות, מגורדות דק (אפשר להמיר בפחית של שימורי עגבניות קצוצות)

כף גדושה רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כפית שטוחה פלפל לבן\שחור

כפית שטוחה סוכר חום כהה

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

חצי כוס אורז (פרסי או אחר)

2 ליטר מים רותחים

רבע צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות.

2 מוסיפים סלרי ושום ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב.

מרק עגבניות ואורז - המרכיבים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מרק עגבניות ואורז - המרכיבים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
מרק עגבניות ואורז קלאסי (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מרק עגבניות ואורז קלאסי|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

3 מוסיפים עגבניות מגורדות, רסק ותבלינים יבשים ומבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב.

4 מוסיפים את האורז והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.

5 מבשלים כשעה, או עד ריכוך מלא של האורז. חשוב לערבב בכל 15-20 דקות, כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. המרק מוכן כשהאורז ממש מתפרק מהבישול הארוך.

6 מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.

המתכון עלה לראשונה בתאריך 6/2/23