מרק תירס סיני ב-5 מצרכים
שני ימים של גשם נראים לנו כמו הזדמנות מושלמת להכין מרק בדיוק כזה – מהיר, פשוט וטעים. 5 מרכיבים, גג 15 דקות ויש לכם קערה מהבילה של מרק סמיך ומתוק. יותר טוב מכל טייק אוויי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 קופסת שימורים של גרעיני תירס במשקל 550 גרם
1 כף קורנפלור
1 כף סויה
1 כף סוכר
1 ביצה
אופן ההכנה:
1 שופכים כחצי מתוכן קופסת השימורים לסיר בינוני, עם הנוזלים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת מחית (אפשר גם לטחון במעבד מזון ולהעביר לסיר).
2 מוסיפים לסיר את שאר התירס שנשאר בקופסא. ממלאים את הקופסה הריקה במים, מוסיפים לסיר ומביאים את הכל לרתיחה.
3 מערבבים בקערה קטנה (או בתוך קופסת השימורים) קורנפלור עם כוס מים, עד שלא נותרים גושים. כשהתירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.
4 מוסיפים את הסויה והסוכר ומתבלים במלח ופלפל.
5 טורפים בקערה נפרדת את הביצה.
6 מערבבים ביד אחת את המרק וביד השנייה שופכים את הביצה לסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים.
• אפשר לקשט בבצל ירוק קצוץ לפני ההגשה.