צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק עוף עם חזה עוף ואטריות

מרק עוף מבית אמא - ארוחה חורפית טעימה שמחזירה הביתה

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 23/11/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בינינו, אני לא טיפוס של מרקים. מרק בעיניי זה לא אוכל, ואני בקטע של אוכל. אבל מרק עוף עם אטריות, המרק שאני זוכר מבית אמא, תמיד משך אותי. מבחינתי זו ארוחה שלמה: שילוב פשוט של רצועות חזה עוף, עוף שלם מבושל וחתוך לרבעים ואטריות דקות שמעניקות סמיכות וברק. אני זוכר את עצמי ניגש לסיר הגדול שעמד על הגז, מוזג לעצמי צלחת גדולה וגדושה בכל טוב ומתפנק. ארוחה חורפית טעימה בצלחת אחת.

מרכיבים (6 מנות):

2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
3 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים
2 כפיות פלפל גרוס
1 עוף שלם חתוך לרבעים, או 2 ירכיים עם העצם
4 ליטר מים חמים
1 קילו חזה עוף, עדיף טרי, חתוך לרצועות עבות
מלח לפי הצורך
1 כוס אטריות דקות לא מבושלות
חצי כוס כוסברה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומתחילים בטיגון עדין של הבצל הקצוץ והסלרי. כשהבצל נהיה שקוף מתבלים בפלפל גרוס.

2 מנמיכים את האש ומוסיפים את העוף החתוך עם העצם. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.

3 מוסיפים את המים ומבשלים שעה אחת על להבה בינונית.

4 מוציאים את העוף (טיפ: העוף המכובס יכול לשמש אותנו לארוחה אחרת. אני אוהב לצלות אותו בתנור על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות).

5 בשלב הזה מסננים את המרק מהקצף שהצטבר כתוצאה מהחלבון שמפריש העוף (אפשר גם לקפות בעזרת כף או מסננת קטנה) וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

6 מוסיפים את רצועות חזה העוף ומתבלים במלח לפי הצורך. מכסים שוב, ומבשלים 10-12 דקות, עד שחזה העוף מוכן לאכילה ומקבל צבע לבן.

7 בינתיים מקפיצים את האטריות במחבת ללא שמן 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות מעט (ההקפצה תמנע מהאטריות להתפורר במהלך הבישול).

8 מוסיפים את האטריות למרק, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהאש. לפני ההגשה בודקים טעמים ומתבלים במידת הצורך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!