צילום׃ אילן נחום, "האוצר", על השולחן

מרק צ’ורבה

מרק רומני מסורתי עם עצמות מוח וקציצות בשר כבש. כל כך טעים שאתם לא יכולים לדמיין

דרור פילץ | על השולחן | פורסם 17/06/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

"קיימים לפחות 5 מיני צ'ורבה, כל אחד אופייני לאזור אחר ברומניה. אני אוהב את הגרסה עם הכבש. הלאושטיין הוא עשב התיבול המיוחד של הרומנים, ואפשר למצוא אותו אצל ירקנים מתמחים ובשוק".

מרכיבים (12 מנות):

6 עצמות מוח (מוח עצמות)

12-8צלעות טלה

3 ראשי סלרי קלופים ומגוררים

3 ראשי פטרוזיליה קלופים ומגוררים

1 בצל קצוץ

1 גבעול כרשה קצוץ

8 גזרים קלופים ומגוררים

4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל 2-1 ס"מ

4 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות בגודל 2-1 ס"מ

1 כרוב קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור שמיר קצוץ

עלי סלרי קצוצים

צרור לאושטיין קצוץ (מזכיר סלרי, להשיג בדוכני הירוקים בשווקים)

מיץ מ-4 לימונים

2 עגבניות מגוררות

1 כוס אורז

500 גרם בשר טלה או עגל (טחון)

1 תפוח אדמה מגורר

1 ביצה

מלח

ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מביאים עצמות מוח וצלעות לרתיחה בסיר גדול עם מים. כשעולה קצף ולכלוך, מרוקנים את המים. מוסיפים לסיר כמות יפה של מים נקיים ומבשלים שעה וחצי.

2 מוסיפים ירקות שורש, פלפלים, כרוב ומחצית מכמות עשבי התיבול. מבשלים כרבע שעה.

3 מערבבים את כל רכיבי הקציצות ויוצרים מהם כדורים. מוסיפים למרק ומבשלים כרבע שעה.

4 מוסיפים מיץ לימון, עגבניות ואורז ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומגישים.

* גיוון: אפשר להכניס את האורז לתערובת הקציצות ואז לוותר על הוספתו למרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!