מרק בצל צרפתי עם בירה
מרק בצל מסמל את שיא החורף: הוא מצהיר שכבר לא אכפת לנו מהשחיתות ולא אכפת לנו להסתובב רק עם סוודרים רחבים. אנחנו צריכים אוכל חם ומנחם. אז הנה מרק בצל צרפתי עם בירה ובגט גבינה מותכת, אין מנחם ממנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
למרק:
25 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה
12-10 בצלים בינוניים פרוסים דק
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות קמח
500 מ"ל בירה לבנה
2 ליטר ציר מרק ירקות או מים
מלח
פלפל גרוס
כף סוכר
4-3 ענפי תימין טרי
להגשה:
מוצרלה מגוררת
פרמזן מגוררת
עלי תימין
בגט פרוס לפרוסות אלכסוניות
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול וכבד מחממים את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצלים על אש בינונית עד שהם מתקרמלים ומקבלים גוון חום עמוק. מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות נוספות.
2 במחבת יבשה קולים את הקמח כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הבירה ואת ציר המרק או המים ומערבבים.
4 מתבלים במלח, פלפל, סוכר ותימין. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5 לפני ההגשה, מפזרים מוצרלה, פרמזן ועלי תימין על פרוסות הבאגט וקולים בתנור במצב גריל עד שהגבינות מזהיבות מעט.
6 מגישים חם.
* רוצים לדעת איך מכינים ציר ירקות שיהיה לכם לפעם הבאה? זרקו לסיר גזרים, בצלים, סלרי, כרישה, עלי דפנה ופלפל אנגלי, הוסיפו מים כיסוי ובשלו 45 דקות.