צילום׃ המטבח1

מרק אפונה וקארי

מרק אפונה הודי עם קרוטונים בטעם שום

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 19/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרק הודי, שהופך את האפונה היבשה המשעממת למעדן אמיתי. אם מכינים ‏מראש, מוסיפים את היוגורט רק בזמן החימום. ‏

מרכיבים :

‏9 כוסות מרק צח מירקות‏

‏2 כוסות אפונה צהובה יבשה‏

כוס בצל מגורר או טחון

‏2 שיני שום כתושות ‏

כפית אבקת קארי

חצי כפית כורכום

כף גרגירי פלפל שחור

‏12 ניצני ציפורן‏

עלה דפנה

כפית זרעוני חרדל

חצי כוס יוגורט 0% שומן‏

‏2 כפות מיץ לימון‏

פלפל שחור טחון

מלח

תוספת יוגורט לעיטור ‏

קרוטונים בטעם שום

כוסבר קצוץ לעיטור

לקרוטונים

1-3 שיני שום חצויות

4-5 פרוסות דקות לחם כפרי

חצי בגט פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

1 הכנת הקרוטונים: קולים  את פרוסות הלחם או הבגט.2. משפשפים את הפרוסות בשן שום חצויה ‏וחותכים לריבועים קטנים. לטעם שום ‏מודגש יותר, מורחים את הפרוסות בשום כתוש מעורב במעט מלח.3. יוצקים לסיר גדול את המרק. מוסיפים שעועית, בצל, שום, קארי וכורכום.4. צוררים ‏גרגירי פלפל, ציפורן, עלה דפנה וזרעוני חרדל בפיסת כותנה וקושרים היטב.5. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך ‏שעה, רק עד שהאפונה מתרככת. מוציאים את שקיק התבלינים, סוחטים את ‏הנוזלים וזורקים.4. מצננים מעט את המרק ומערבלים לתערובת חלקה בממחה או במעבד מזון.5. לפני ההגשה מחזירים את המרק לסיר, מחממים היטב, ובוחשים פנימה את ‏היוגורט ואת מיץ הלימון. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.6. מחלקים לקעריות ‏מרק ומעטרים כל מנה בנטף יוגורט, בקרוטונים ובכוסברה קצוצה.‏ 

המרק נשמר במקרר עד יומיים. נשמר בהקפאה עד חודשיים.‏