צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
מרק כרוב עשיר
מרק כרוב הוא אחד הטעימים שיש ולא תמיד מקבל את הכבוד הראוי לו. לכן השגנו לעצמנו מתכון של ענת אלישע למרק כרוב עשיר ובריא עם גזר ושורש סלרי שפשוט וקל להכין. מתאים בול כשרוצים מנה חמה לצהריים
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 28/02/24
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
כרוב בינוני, חתוך לקוביות גדולות
2 גזרים קלופים חתוכים לחצאים
שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
לתיבול:
2 כפות רסק עגבניות
6-8 עלי בזיליקום
כפית אורגנו טרי/יבש
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
כפית שטוחה פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד להתרככות.
2 מוסיפים לסיר את כל שאר הירקות בהדרגה ומקפידים לערבב בין לבין.
3 מוסיפים רסק עגבניות, בזיליקום ותבלינים וממשיכים לערבב כ-10 דקות.
4 מוסיפים לסיר מים רותחים ומבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית.
בתיאבון!