צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים בכמון וכוסברה

חצי שעה - זה כל מה שאתם צריכים כדי להעמיד על השולחן סיר חם ומנחם של מרק עדשים מתובל לעילא. וחכו שתשמעו עד כמה הוא עמוס בערכים תזונתיים. מנת חובה לחורף

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 11/12/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עדשים כתומות הן נפלאות מכמה וכמה סיבות: לא צריך להשרות אותן, הן מתבשלות מהר, הן טעימות והן מוכנות לקבל על עצמן תיבולים שונים. חוץ מזה הן מזינות ומאזנות את רמת הסוכר בדם. אם תאכלו את המרק עם לחם או אורז תוכלו גם לזכות את הגוף שלכם בחלבון מלא.

 

מרכיבים (5 מנות):

300 גרם (כוס וחצי) עדשים כתומות

1 גבעול כרשה, פרוס דק

1 כפית זרעי כמון, קלויים וטחונים

1 כפית זרעי כוסברה, קלויים וטחונים

ליטר וחצי מים

מלח

פלפל שחור טחון

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את כל החומרים למעט המלח, הפלפל ועלי הכוסברה 30-20 דקות אחרי רתיחה, עד שהעדשים מתרככות ומאבדות את הצבע הכתום היפה שלהן והמרק מקבל את הצבע הירקרק של התבלינים.

2 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. מגישים עם כוסברה קצוצה ואם רוצים גם זילוף של שמן זית.

* אפשר לשלב עוד ירקות כמו בצל, גזר וסלרי.

150 קלוריות למנה.

>> בפעם שעברה הכנו ארוחה סופר-מזינה של טאג'ין עוף וירקות כתומים

>> מתכונים לסופגניות, לביבות וכל מה שבא לכם להכין לחנוכה