צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק בורשט צמחוני

המיטב של המטבח האוקראיני: מרק חמצמץ וטעים של סלק, כרוב וירקות שורש, שיזכיר לכם שאוכל טוב בכלל לא חייב להיות מוצק

עז תלם | mako אוכל | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 כפות שמן, רגיל או זית

1 בצל לבן או סגול, קצוץ

3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים

2 כרשות (עם החלק הירוק!), שטופות היטב ופרוסות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

4 סלקים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כרוב קטן (במשקל ½ ק”ג), פרוס לעובי 1 ס"מ

4 שיני שום, פרוסות

מיץ מלימון אחד

כף חומץ תפוחים או חומץ אחר

3-5 כפות סילאן או סוכר חום

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל, הכרשה, הסלרי, הגזר והשום עד שהבצל נעשה שקוף, בערך 10 דקות. בוחשים מדי פעם.

2 מוסיפים את הסלק החתוך וחצי מרצועות הכרוב, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות, ואז מוסיפים את שאר רצועות הכרוב.

3 מבשלים 20-30 דקות נוספות, עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון והסילאן, טועמים ומתבלים לפי הטעם.

* אם רוצים, אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני למרקם חלק. תוך כדי הטחינה מוסיפים 3 כפות שמן זית, לקבלת מרקם חלק וקרמי. 

 

>> בקרו בבלוג של עז תלם

 

>> בשבוע שעבר הכנו מרק כרובית מצוין ב-4 מרכיבים