מרק בורשט צמחוני
המיטב של המטבח האוקראיני: מרק חמצמץ וטעים של סלק, כרוב וירקות שורש, שיזכיר לכם שאוכל טוב בכלל לא חייב להיות מוצק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
3 כפות שמן, רגיל או זית
1 בצל לבן או סגול, קצוץ
3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
2 כרשות (עם החלק הירוק!), שטופות היטב ופרוסות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
4 סלקים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כרוב קטן (במשקל ½ ק”ג), פרוס לעובי 1 ס"מ
4 שיני שום, פרוסות
מיץ מלימון אחד
כף חומץ תפוחים או חומץ אחר
3-5 כפות סילאן או סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל, הכרשה, הסלרי, הגזר והשום עד שהבצל נעשה שקוף, בערך 10 דקות. בוחשים מדי פעם.
2 מוסיפים את הסלק החתוך וחצי מרצועות הכרוב, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות, ואז מוסיפים את שאר רצועות הכרוב.
3 מבשלים 20-30 דקות נוספות, עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון והסילאן, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
* אם רוצים, אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני למרקם חלק. תוך כדי הטחינה מוסיפים 3 כפות שמן זית, לקבלת מרקם חלק וקרמי.