צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
מרק ירקות עם אטריות
חברים, סגרנו לכם את הפינה של מרק להיום: קצת ירקות שאנחנו אוהבים, תיבול בסיסי - כי לא צריך יותר - ואטריות דקות שנותנות למרק נפח וגוף, כדי שיוכל לחמם לנו את הבטן טוב טוב
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 02/01/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
שמן זית, לטיגון
בצל, קצוץ לקוביות
3 שיני שום, קצוצות
חצי כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
חצי ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
2 עלי דפנה
פלפל צ'ילי יבש
ליטר ציר או מים
4 קישואים, קצוצים לקוביות קטנות
חבילת פטרוזליה, קצוצה דק
מלח
כוס אטריות דקות
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל והשום עד לשקיפות עדינה, כשתי דקות.
2 מוסיפים את הכרובית, הברוקולי, עלי הדפנה והצ'ילי ואז את הציר או המים. מביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.
4 מוסיפים את הקישואים והפטרוזיליה, ממליחים ומבשלים עוד רבע שעה, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין נגיסים.
5 מבשלים אטריות ומוסיפים למרק.
** עדיף להוסיף אטריות רק למנות שמגישים ולא לסיר כולו, כדי שלא ימשיכו "לשתות" את המרק במקרר.
** אם משתמשים בציר עוף או בשר המרק כמובן אינו פרווה ואינו צמחוני.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!