מרק צמחוני לקוסקוס
לא משנה אם קיץ או חורף, אם אנחנו רוצים לחוות את השבת עד הסוף אנחנו חייבים שהיא תכלול קערה של קוסקוס עם מרק טוב, עם חומוסים והכל. הקסם הוא שרק לאחרונה גילינו שהגרסה הכי טובה למרק הזה היא בכלל צמחונית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גרגירי החומוס מעניקים למרק מרקם סמיך וטעם נפלא. אפשר להכין מרק צמחוני וליהנות מחלבון מושלם ומזין בזכות החיבור בין גרגירי החומוס לקוסקוס, או להוסיף חלקי עוף טריים או קוביות בשר שבושלו מראש. זאת הגרסה הצמחונית, ואנחנו מתים עליה בדיוק כמו שהיא.
מרכיבים (6 מנות):
100 גרם (חצי כוס) גרגירי חומוס
1 בצל, קצוץ
3 כפות שמן
1 לפת, קלופה וחתוכה גס
1 קולרבי, קלוף וחתוך גס
1 קישוא גדול, חתוך גס
1 גזר גדול, חתוך גס
2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים גס
רבע כרוב לבן, חתוך גס
כ-250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 דלורית קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך גס
צרור קטן של פטרוזיליה וכוסברה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
חצי כפית כמון
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פלפלצ'ומה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה.
2 מסננים את החומוס ממי ההשריה ומבשלים בסיר עם שפע של מים טריים כשעה אחרי רתיחה ראשונית, או עד לריכוך. שומרים להמשך.
לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא
3 מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר גדול עם שמן כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד שהמרכיבים צבועים יפה בתבלינים.
4 יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
5 מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-45 דקות.
6 מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד רבע שעה, או עד שכל הירקות רכים.
7 מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.