צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
מרק דלעת ובטטה צלויות
מרק כתום כולם יודעים לעשות - מה שלא כולם יודעים זה שאם צולים את הירקות קודם, התוצאה עשירה וטעימה פי מיליון. שעה אחת וזה שלכם
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 11/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
½ כוס שמן זית
דלעת במשקל 700 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות בינוניות (בערך 800 גרם), קלופות וחתוכות גס
עלים מ-5 גבעולי תימין
3-4 כוסות מים
מלח
פלפל שחור גרוס
50 גרם זרעי דלעת קלופים וקלויים, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מסדרים את קוביות הירקות הכתומים בתבנית אפייה (או שתיים, אם צריך), זולפים מעל חצי מכמות שמן הזית ומתבלים בעלי התימין, מלח ופלפל.
2 אופים בערך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים בקצוות.
3 מחממים 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את הירקות הצלויים ומביאים לרתיחה. מתחילים לטחון את המרק בבלנדר ידני, ותוך כדי מוסיפים עוד מים ושמן זית לקבלת מרקם חלק.
4 טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד עם זרעי הדלעת ומעט יוגורט או קרם קוקוס, אם רוצים.