צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק דלעת ובטטה צלויות

מרק כתום כולם יודעים לעשות - מה שלא כולם יודעים זה שאם צולים את הירקות קודם, התוצאה עשירה וטעימה פי מיליון. שעה אחת וזה שלכם

עז תלם | mako אוכל | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ כוס שמן זית

דלעת במשקל 700 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות

2 בטטות בינוניות (בערך 800 גרם), קלופות וחתוכות גס

עלים מ-5 גבעולי תימין

3-4 כוסות מים

מלח

פלפל שחור גרוס

50 גרם זרעי דלעת קלופים וקלויים, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2 מסדרים את קוביות הירקות הכתומים בתבנית אפייה (או שתיים, אם צריך), זולפים מעל חצי מכמות שמן הזית ומתבלים בעלי התימין, מלח ופלפל.

2 אופים בערך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים בקצוות.

3 מחממים 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את הירקות הצלויים ומביאים לרתיחה. מתחילים לטחון את המרק בבלנדר ידני, ותוך כדי מוסיפים עוד מים ושמן זית לקבלת מרקם חלק.

4 טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד עם זרעי הדלעת ומעט יוגורט או קרם קוקוס, אם רוצים. 

 

לבלוג של עז תלם

 

>> בשבוע שעבר הכנו מרק אפונה משגע עם קישואים ונענע