צילום׃  יחסי ציבור

מרק עדשים ובטטה

מרק עשיר במרקם ממכר עם תפוחי אדמה, שמנת ומגוון תבלינים לארומה מושלמת

| קפה עלמה | פורסם 23/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

1 גזר פרוס

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

200 גרם עדשים כתומות

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 כפות אבקת מרק עוף

1.5-2 ליטר מים לכיסוי

תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר שמן הזית ומטגנים עד להשחמה את הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה.

2 מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים. מבשלים כחצי שעה.

3 טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק".

4 מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה, מערבבים ומגישים חם.