צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
מרק בטטה מנצח
עדשים כתומות הן כמו קסם של הטבע: מצד אחד הן מסמיכות ומעמיקות כל מרק ממש כפי שהייתם מצפים מקטניות, מצד שני הן צריכות פחות מחצי שעה של בישול. השבוע הוספנו אותן למרק כתום מתובל וגילינו עולם חדש וטוב
| mako אוכל
| פורסם 30/10/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
שמן זית, לטיגון
בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
5 גזרים, קלופים ופרוסים דק
כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפיות אבקת קארי
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
כוס עדשים כתומות
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
2 מוסיפים את הבטטות, הגזר וכל התבלינים ומאדים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, עד שהעדשים מתפוררות והגזר והבטטה רכים לחלוטין.
4 טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול.