צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מרק עדשים עם חוואייג'
תסתכלו רגע החוצה ותגידו אם אתם יכולים לחשוב על יום מתאים מזה למרק עדשים כתומות פיקנטי, מהיר, בריא וקל בטירוף להכנה. עדשים, גזר ותיבול של חוואייג' - יש דברים שפשוט אי אפשר לטעות איתם
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 04/02/21
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן זית
בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
כף רסק עגבניות
כפית כמון
חצי כף חוואייג'
קורט צ'ילי חריף
מלח
פלפל שחור
5-6 כוסות מים
כוס עדשים כתומות
גזר, חתוך לקוביות
מיץ מחצי לימון
כוסברה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-4 דקות, רק עד ריכוך.
2 מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים, העדשים והגזר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דקות.
3 מוציאים חצי מכמות המרק לכלי נפרד, טוחנים את מה שנשאר בסיר למחית ומחזירים את המרק הלא טחון.
4 מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומשפרים טעמים. מגישים עם כוסברה קצוצה.