כדורי גבינה מטוגנים ברוטב צזיקי

כדורים פריכים מבחוץ ומותכים מבפנים, שוחים ברוטב יוגורט ומלפפון. תענוג שלא תרצו לוותר עליו

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכדורי הגבינה:

500 גרם גבינת כנען

50 גרם פתיתי פרמזן

100 גרם פתיתי גבינה צהובה

50 גרם גבינת שמנת

100 גרם גבינת פטה מפוררת

2 ביצים

מלח ופלפל שחור

לציפוי:

קמח

2 ביצים, טרופות

פירורי פנקו

שמן לטיגון עמוק

לרוטב יוגורט:

1 גביע יוגורט טבעי (200 מ"ל)

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

3 שיני שום

2 מלפפונים ירוקים

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המצרכים של כדורי הגבינה, עד קבלת תערובת אחידה.

2 מגלגלים מהתערובת כ-30 עד 35 כדורים בקוטר 2 ס"מ. מגלגלים את הכדורים בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומגלגלים בפירורי הפנקו. מטגנים בשמן עמוק עד קבלת גוון זהוב, ומוציאים בעדינות לנייר סופג. חשוב מאוד לא להתעסק עם הכדורים בזמן הטיגון. אם המעטפת תיפצע הגבינה תיזל החוצה, וחבל.

3 הרוטב: מערבבים את היוגורט עם השמנת החמוצה. כותשים את שיני השום ומוסיפים.

4 חוצים את המלפפונים לאורך, ואז שוב לרבעים. מוציאים את הגרעינים בעזרת סכין (כדי שלא יגירו נוזלים לתוך הרוטב), חותכים את המלפפונים לקוביות קטנטנות ומוסיפים לתערובת היוגורט. ממליחים ומפלפלים.

5 מגישים את כדורי הגבינה, בעודם חמימים, עם הרוטב.

 >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה