צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק פטריות וגריסים

בוקר חורפי שני ברציפות הוא סיבה מעולה לרוץ למטבח ולהעמיד סיר מרק טוב על הכיריים. ההצעה שלנו: מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 25/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

1 צרור יפה של מנגולד

רבע כוס שמן

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

2 כרישות (שלמות), קצוצות ושטופות היטב

4 שיני שום, פרוסות

1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק

3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)

3 פטריות שיטאקי מיובשות, בלי הרגל, חתוכות לקוביות או מגוררות (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס גריסים

אופן ההכנה:

1 מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ, ואת הגבעולים קוצצים דק.

2 מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והכרישה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי בחישה. מוסיפים את השום, הפטריות הפרוסות והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות.

 

3 מוסיפים את הפטריות המיובשות ומכסים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות (בערך 10 כוסות, אפשר להשתמש גם בציר ירקות או עוף). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה ורבע, עד שהגריסים מתבשלים לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים אבל נשארים בצבע ירוק בוהק.

5 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

6 אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה.  

לבלוג של עז תלם