לחשו: מרק סולת מרוקאי
לכל עדה יש את הגרסה שלה למרק בריאות, כזה שאוכלים כשחולים או כשצריך לחזק את המערכת החיסונית (אהממ אהממ). אצל הפולנים זה מרק עוף ואצל המרוקאים זה "לחשו" – מרק סולת, שום וכוסברה שמכינים בעשר דקות עבודה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לא ברור אם זה הידוק היחסים הדיפלומטיים עם מרוקו, או בהלת המוטציה הבריטית שמאיימת לתקוף מחדש את המערכת החיסונית של העולם, כנראה שזה שילוב הדברים שגרם לי לחשק עז למרק לחשו מרוקאי כהלכתו. הלחשו (יש שקוראים לו חשו), מכונה גם "האנטיביוטיקה של המרוקאים", והוא מרק שנועד כדי לחזק, לנחם וכמובן גם להשביע (בכל זאת מרוקאי). בתקופה בה כל צינון הופך לחרדה, טוב שיש מתכון שמאיים על הווירוסים.
חשוב לציין שכמעט לכל משפחה מרוקאית יש את הגרסה שלה ללחשו, יש מי שמכינים אותו עם ציר עוף או אבקת מרק, אחרים מוסיפים צ'ילי חריף בטענה שזה מסייע לשרוף חיידקים, ויש מי שמעדיפים לשמור את הכוסברה רק להגשה. אני בחרתי להביא לכם את הגרסה של המשפחה שלי. בתאבון.
מרכיבים :
8 כוסות מים פושרים (2 ליטר)
כוס וחצי סולת
4-5 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
חצי צרור עלי כוסברה קצוצים
חצי כפית כורכום
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 לסיר בינוני יוצקים 7 כוסות מים, מוסיפים את הסולת והשום ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים שמן, כוסברה קצוצה, כורכום מלח, פלפל וממשיכים לערבב בהתמדה עד שמתקבל מרקם מעט יותר דליל מדייסה. אם יצא סמיך מדי זה הזמן להוסיף את כוס המים השמינית.
3 טועמים ומתקנים תיבול.
4 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כחמש דקות, תוך כדי ערבוב.
5 מגישים חם
טיפים ושדרוגים:
*לא אוהבים כורכום – לא חובה להוסיף אותו, המרק טעים גם בלי.
- *כדי למנוע גושים בבישול מומלץ לערבב את המרק עם מזלג.
- *אחרי קירור המרק הופך למוצק ומומלץ להוסיף לו נוזלים ומלח עם החימום החוזר. אם לא תוסיפו נוזלים תקבלו סוג של פולנטה מרוקאית.