מרק עוף וקניידלך

אין כמו קניידלך טוב בארוחה משפחתית, ותאמינו לנו שאלו מעולים! בואו ללמוד מהמומחים איך עושים את זה נכון

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לציר עוף

1/2 ק"ג כנפיים עוף
גרון הודו
1 כנף הודו
2 גרונות עוף
עצם בקר
ראש סלרי חתוך לחתיכות גדולות
ראש פטרוזיליה חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות עבות
בצל גדול חתוך לרבעים
גרגירי פלפל שחור
מלח
3 ליטר מים

לקניידלך

3 ליטר ציר עוף
קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כוס מים
כפית שטוחה מלח
כפית אבקת מרק
כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

אופן הכנת ציר העוף:

1 מנקים את העוף ומכניסים את כל הרכיבים לתוך סיר עם המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ- 3 שעות (3/4 שעה בסיר לחץ).

2 מסננים את הנוזלים במסננת דקה והציר מוכן.

אופן הכנת הקניידלך:

1 מקציפים במיקסר את הביצים, מוסיפים את השמן, מים, מלח, אבקת מרק, סודה לשתייה ומקציפים עוד דקה.

2 מוסיפים קמח מצה עד להיווצרות עיסה ומכניסים למקפיא למספר דקות.

3 מרתיחים את מרק העוף.

4 יוצרים קציצות ומחליקים למרק הרותח.

5 מבשלים בבעבוע עדין כרבע שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח