צילום׃ דניאל לילה, "האוצר", על השולחן

מרק לאידוי הקוסקוס

מרק עוף וירקות עליו מאדים את הקוסקוס -מרכיב מרכזי בתהליך הכנת קוסקוס מנצח

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 05/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 קישואים

1 בצל גדול

4 גזרים קלופים

חצי קילוגרם דלעת קלופה

1 שורש פטרוזיליה

2-3 שיני שום

4 כרעי עוף

4 שוקי עוף

2 כוסות חומוס מושרה וחלוט

חצי כוס שמן זית

חופן גדול של עלי כוסברה

חופן עלי פטרוזיליה

קורט כורכום טחון טרי

פלפל לבן טחון טרי

מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל לגודל בינוני-דק. פותחים את כל שאר הירקות לקוביות קטנות יחסית (בגודל 1 סנטימטר מעוקב).

2 מטגנים את הבצל בשמן הזית בסיר אידוי הקוסקוס, רק עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים, וממשיכים בטיגון במשך עוד כמה דקות.

3 מוסיפים את העוף, מציפים במים פושרים ומתבלים במלח, בכורכום ובפלפל לבן. מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים גס. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומניחים מעליו את הקוסקוס לאידוי.