צילום׃ istockphoto

קישואים ממולאים בגבינות ברוטב יוגורט

מנה ראשונה בריאה וטעימה של השף אבי ביטון

אבי ביטון | mako | פורסם 13/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקישואים ולמילוי

2 קישואים בינוניים

1 בצל גדול קצוץ ומטוגן

50 גרם גבינה צפתית

50 גרם גבינה צהובה

50 גרם גבינת אמנטל

1 ענף תימין קצוץ

1/2 ענף רוזמרין קצוץ

1/4 כוס שמן זית

1 כף פירורי לחם גדושה

מלח ופלפל

לרוטב

1/2 כוס יוגורט

2 כפות שמן זית

מעט תימין קצוץ

מעט רוזמרין קצוץ

1 שן שום קצוצה

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הקישואים וחותכים לחתיכות בגודל של כ-5 ס"מ. 2. מרוקנים כל חתיכה, ויוצרים מעיין כוס קטנטנה. 3. מגרדים את כל הגבינות, מערבבים עם 1/2 מכמות שמן הזית, הבצל המטוגן ופירורי הלחם, וממלאים את הקישואים בתערובת. 4. משמנים את הקישואים במעט שמן זית, ואופים בחום גבוה כ-10 דקות. 5. מכינים את הרוטב: מערבבים את המרכיבים יחד, עד לתערובת אחידה. 6. יוצקים על צלחת מעט מרוטב היוגורט, ומסדרים את הקישואים מעל. ניתן לקשט בקוביות עגבנייה ובצל ירוק.