צילום׃ מתוך האח הגדול 7, שידורי קשת

מרק הקובה האדום של אור סיונוב

על פניו, המתכון של משפחת סיונוב דומה לכל מרק קובה אדום רגיל. אבל מרכיב אחד סודי הוא זה שהופך אותו למנה הכי מבוקשת בבית האח הגדול. פנינו אל אמא של אור, אילנה, שהסכימה לגלות לנו את הסוד

| mako אוכל | פורסם 17/03/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 238 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר בתעודת הזהות שלה בכניסה לבית האח הגדול סיפרה אור על הכישרון הכי גדול שלה, זה שמלווה אותה מאז שהיא זוכרת את עצמה - גלגול קובות, אפילו מתוך שינה. גם בתוך בית האח, בכל פעם שהתקציב אפשר זאת היא דאגה לרכוש סולת, בשר וכל מה שצריך כדי לפנק את דיירי הבית בקובה המפורסם שלה, אותו תוכלו למצוא גם היום בדוכן המשפחתי בדיזנגוף סנטר. בגלל שאור עדיין בבית, וגם מקווה לצאת ממנו אחרונה, החלטנו לפנות לאמא שלה, אילנה, שהסכימה לגלות את המתכון הסודי מאחורי הקובה שכמעט והצליח לרכך גם את לבו של שי חי.

מרכיבים (8 מנות):

למרק:

2 בצלים גדול, קצוצים

שמן לטיגון

2 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים)

2 כפות רסק עגבניות

3 סלקים, מקולפים וחתוכים לקוביות

7 כוסות מים

מיץ סחוט מלימון אחד או שניים, לפי הטעם

2-4 כפות סוכר

מלח

פלפל שחור

בהרט

לכדורי הבשר:

500 גרם בשר בקר טחון

בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

מעט בהרט

כף שמן

לבצק הקובה:

כוס ושליש סולת

שני שליש כוס חיטה טחונה (זה הסוד לקובה מושלמת: אמא של אור טוחנת בבית חיטה לא מבושלת, אתם יכולים להחליף אותה בג'ריש)

מלח

כף שמן

מים (בין שני שליש כוס לכוס)

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרק: מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי ורסק העגבניות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הסלק והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה נוספת, עד שהסלק מתרכך. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח, פלפל שחור ובהרט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש.2. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, לשים עד לקבלת תערובת אחידה, ומכניסים למקרר עד לשימוש.3. מערבבים את הסולת, החיטה הטחונה, המלח והשמן.4. מוסיפים לתערובת הסולת והחיטה מים בהדרגה תוך כדי לישה, עד לקבלת עיסה אחידה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). מכסים ומניחים בצד לכרבע שעה.

5 מרטיבים את הידיים ומתחילים במלאכת הגלגול: לוקחים חתיכה מהבצק (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומשטחים על כף היד. לוקחים כפית מהמילוי, מניחים באמצע וסוגרים מכל הצדדים. מגלגלים ביד לקבלת כדור יפה וחלק. ממשיכים כך עם כל כמות הבצק והמילוי.6. מביאים את המרק לרתיחה מחודשת. כשהוא רותח ומבעבע, מכניסים פנימה את הקובות (בכל פעם קצת, כדי שלא יקררו את המרק).

7 מערבבים בעדינות באמצעות נענוע הסיר, מכסים ומבשלים כרבע שעה.8. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות נוספות, ומגישים.

עוד באוכל טוב: