צילום׃ giverecipe.com

פנקייק דאבל שוקולד מושחת במיוחד

גם המכורים לשוקולד הקשים ביותר עלולים לחשוש מעט מהמתכון הזה. אבל אנחנו נותנים לכם את מילתנו שמדובר בפנקייקים אווריריים שלא תוכלו להפסיק לזלול

| giverecipe | פורסם 22/02/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 343 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לגנאש:

1/2 כוס שמנת להקצפה 38%
120 גרם שוקולד צ'יפס

לפנקייק:

ביצה בגודל L
3 כפות סוכר
כוס חלב
1/4 כוס שמן חמניות
1/3 1 כוס קמח לבן
4 כפות אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שוקולד צ'יפס
1/4 כוס פטל טרי (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הכנת הגנאש על מנת שיספיק להתקרר עד שתסיימו להכין את הפנקייקים. שופכים את השוקולד צ'יפס לתוך קערה. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה (מערבבים מדי פעם).

 

2 מוזגים את השמנת החמה על השוקולד צ'יפס ומניחים בצד, בלי לערבב. לאחר 5 דקות טורפים היטב את השוקולד והשמנת עד שנוצר גנאש חלק לגמרי. לא למזוג את הגנאש על הפנקייקים לפני שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.

 

3 מכינים את הפנקייק: טורפים היטב ביצה וסוכר בקערה בינונית עד שנוצרת תערובת קרמית. מוסיפים פנימה את החלב והשמן ומערבבים עד שייטמעו היטב.

 

4 מערבבים את החומרים היבשים בקערה ומאחדים בעדינות עם הבלילה רטובה, בלי לערבב יותר מדי. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.

 

5 מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים במעט שמן חמניות או חמאה. שופכים את הבלילה למחבת, כ-1/4 כוס תערובת לכל פנקייק. מטגנים עד שנוצרות בועות על הצד העליון, זה לוקח כדקה. הופכים את הפנקייק ומטגנים כדקה נוספת.

 

6 מסדרים את הפנקייקים על צלחת ושופכים מעל את הגנאש. ממתינים 3-2 דקות עד שהגנאש יתייצב מעט, מפזרים פטל מעל ומגישים מיד.   

 

למתכון המקורי בבלוג Give Recipe

 

>> הנה מדריך עם הטיפים הכי חשובים להכנת פנקייק מוצלח

>> מתכון לפופקורן עם דבש שימתיק לכם את היום