צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
לביבות קישואים וקשקבל
שלא תבינו לא נכון, תפוחי אדמה הם החיים שלנו, אבל בחג הלביבות הרשמי כדאי מדי פעם גם לגוון עם עוד ירקות, והלביבות האלה עושות את העבודה. המלצה שלנו – לאכול איתן עם יוגורט
קרן אגם | mako אוכל
| פורסם 10/12/20
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
15-20 לביבות:
3 קישואים או זוקיני גדולים
1 בצל בינוני
3-4 גבעולי בצל ירוק
1 ביצה גדולה
3 כפות קמח לבן (אם אין - גם מלא הולך)
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מגררים בפומפייה קישואים/זוקיני ובצל.
2 מעבירים את הירקות המגוררים לקערה ומערבבים עם ביצה, בצל ירוק וקמח.
3 מוסיפים את גבינת הקשקבל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים לתערובת מלח ופלפל שחור, מערבבים שוב ומכסים ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כ-15-20 דקות.
5 מחממים מעט שמן במחבת רחבה.
6 יוצרים לביבות קטנות מהתערובת ומטגנים כל לביבה 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
7 מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכירים את הטיפ לטיגון לביבות של שמואל משה?
8 מגישים חם עם קצת יוגורט או צזיקי בצד.