צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
חרשוף עם קציצות
זה לא סוד שאנחנו מתים על קציצות, אבל דווקא בגלל זה צריך לגוון: במתכון הזה הקציצות מיטגנות בציפוי פירורי לחם ואז מתבשלות עם חרשוף. מנה עשירה בתיבול לימוני נהדר
יפה מיכאלי | מאסטר שף
| פורסם 30/06/15
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 ק"ג עוף טחון
פטרוזיליה
עלה סלרי
בצל יבש
בצל ירוק
חלמון מביצה אחת
פלפל שחור
מעט מלח
אגוז מוסקט
מעט משיה (הקליפה של אגוז המוסקט)
לציפוי:
חלבון מביצה אחת
פירורי לחם
לחרשוף:
חרשוף
לימון
פלפל שחור
אבקת מרק
מעט כורכום
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות.
2 יוצרים קציצות ועוטפים אותן בחלבון הביצה ופירורי הלחם. מטגנים בשמן ומניחים במסננת.
3 החרשוף: מנקים את העלים ומרתיחים פעמיים עם לימון, על מנת להוריד את המרירות.
4 מעבירים לסיר שטוח את הקציצות, מפזרים מעל פלפל שחור, מעט אבקת מרק, מעט כורכום, כשתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחרשוף מתרכך. טועמים, מתקנים תיבול וסוחטים מעל לימון שלם.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים