צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

כדורי אורז אסייתיים ממולאים בעוף

כדורי אורז דביק שממלאים בתערובת אסייתית של עוף, ג'ינג'ר וקארי, ומצפים בשומשום שחור ולבן. כל היופי הזה מוגש לצד איולי קארי נהדר ששווה לאמץ לעוד מנות

רות רוזובסקי | מאסטר שף | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכדורי האורז:

180 גרם אורז עגול

700 מ"ל ציר עוף מסונן

2 כפות שמן זית

שומשום לבן

שומשום שחור

מעט פנקו

2 ביצים

למילוי:

150 גרם חזה עוף קצוץ דק

כפית וחצי ג'ינג'ר מגורר דק

2 שיני שום מגוררים דק

מעט כוסברה טרייה קצוצה

חצי כפית תבלין קארי הודי

קורט צ'ילי מקסיקני יבש גרוס

חצי כפית גרגרי כוסברה קלויים וטחונים גס

רבע כפית שורש כורכום מגורר

מלח

פלפל

לאיולי קארי:

2 שיני שום טריות כתושות

2 חלמונים בטמפ' החדר

1/2 כוס שמן זית

מיץ מלימון טרי

כפית מחית קארי ירוק

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז, מסננים ומטגנים במעט שמן זית בסיר נמוך או במחבת. מוסיפים כל פעם בהדרגה את ציר העוף ומערבבים. האורז צריך להיות דביק ומבושל אך לא נוזלי מידי. חשוב לצנן את האורז לאחר הבישול כדי שיהיה אפשר לגלגל אותו לכדורים.

2 מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את כל חומרי המלית מלבד העוף. מטגנים מעט ומוסיפים את קוביות העוף הקצוצות. מטגנים מעט ומעבירים לקערה.

3 הציפוי: שמים את שני סוגי השומשום בקערה עם מעט פנקו. בקערה נוספת טורפים 2 ביצים.

4 מרטיבים מעט את היד, משטחים כמות קטנה של אורז על היד, ממלאים במעט חזה עוף וסוגרים מהצדדים. אם יש חורים בכדור אפשר לתקן עם עוד אורז.

5 טובלים את הכדור בביצה ובתערובת השומשום והפנקו ומטגנים בשמן עמוק.

6 האיולי: בקערה כותשים שום למחית ומוסיפים החלמונים. מתחילים לטרוף ולאט לאט מזלפים שמן זית תוך עדי ערבוב, עד קבלת מרקם הדומה למיונז. מוסיפים מחית קארי ומתבלים במלח ופלפל.

7 מגישים את הכדורים לצד האיולי ומקשטים בפיסטוקים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים