צילום׃  יחסי ציבור

אורז מלא עם שקדים ומשמשים

שדרגו את האורז הרגיל עם טעמים נהדרים מתבלינים כמו דבש, קינמון והל ותוספות כמו בצל מקורמל. אחרי טיפול קצר וממוקד, לא תזהו אותו בכלל

הדר אליאס | mako אוכל | פורסם 19/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס אורז מלא

2 כוסות מים

2 בצלים גדולים 

50 גרם שקדים טבעיים (לא קלויים או מומלחים) קלופים

1/4 כפית קינמון

1/8 כפית הל

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית כמון

מלח

50 גרם זרש (ברברית מיובשת), או חמוציות מיובשות

4 משמשים מיובשים שהושרו למשך 20 דקות במים

2 כפיות דבש שטוחות

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז היטב ומבשלים עם שתי כוסות המים וכפית גדושה של מלח במשך חצי שעה. את תחילת הבישול עושים בסיר לא מכוסה מעל להבה גדולה וכשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. כעבור חצי שעה מכבים את האש אבל מותירים את הסיר מכוסה למשך עשר דקות נוספות לפחות.

 

2 בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים את הבצל על להבה נמוכה במשך רבע שעה, ומערבבים מדי פעם. כשהבצל מרוכך מאוד מוסיפים את השקדים ומטגנים יחד כחמש דקות נוספות.

 

3 מוסיפים למחבת את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הזרש והמשמש. אחרי ערבוב נוסף מוסיפים את הדבש. כשהדבש מתקרמל מעט והתערובת מקבלת גוון כהה יותר, מסירים מהאש.

4 כשהאורז מוכן ומעט מצונן מוסיפים לו את תערובת הבצל המטוגן עם השקדים והפירות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה