צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
לחמניות גבינה, בזיליקום ועגבניות מיובשות
יש שילובים שתמיד עובדים - עגבניות, בזיליקום וגבינה מככבים ביחד בקישים, פשטידות, פיצה ואפילו סלטים. אבל מה לעשות שלנו תמיד הכי בא לחמניות? המתכון הזה הוא בשבילנו, מושלם לאירוח וסתם ככה לנשנוש כללי
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 26/05/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
100 גרם (1/2 כוס) שמן
1 ביצה L
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח דק
1/4 כפית צ'ילי גרוס
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
100 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות
10-12 עלי בזיליקום קרועים
גרעיני דלעת לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמנת חמוצה, שמן, ביצה, שום כתוש, מלח וצ'ילי עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, עגבניות מיובשות ובזיליקום ומערבבים רק עד שאחיד.
4 מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת מסיליקון וממלאים כמעט עד שפת השקעים. מקשטים במעט גרעיני דלעת.
5 אופים במשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.
6 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט