צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סירות ביצים ממולאות

הילדים יצאו לחופש? זמן מעולה להכניס אותם למטבח עם המתכון הקליל והמקסים הזה. ביצים ממולאות שנראות כמו סירות ורק מחכות לקישוטים מיוחדים, ועוד טיפ מגניב שיהפוך את הביצה הקשה לשוס של הארוחה

זוהר גולן | mako אוכל | פורסם 06/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים קשות

כף וחצי מיונז

חצי כפית ממרח אנשובי, חרדל דיז'ון או פסטו

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הביצים במים כ-10 דקות מזמן הרתיחה. מצננים במים קרים עד שהביצים קרות לגמרי.

2 קולפים את הביצים הקשות, וחוצים אותן לאורך בסכין חדה. מוציאים את חצאי החלמונים בזהירות ומעבירים לקערה קטנה.

3 מוסיפים לקערת החלמונים את המיונז ואת התוספת שבוחרים ומועכים היטב במזלג עד לקבלת משחה חלקה.

4 מעבירים את תערובת החלמונים לשק זילוף עם צנתר כוכב, ומזלפים לתוך השקעים שבסירות החלבון (אל דאגה, אפשר גם פשוט לעשות את זה בכפית).

5 מעטרים את סירות הביצים לפי הטעם והדמיון, ומגישים על מצה של חסה.

נשארו לכם ביצים והילדים משועממים? אתם מוזמנים להכין איתם כאלה:

חברים מביצים קשות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
חברים מביצים!|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

>> בפעם שעברה התחרענו על כנפיים אפויות ברוטב חריף-מתוק

>> והנה הכריכים שיעשו לכם את סוף המונדיאל