תפוחי אדמה מוקרמים וסלט עיגולים
תפוחי אדמה בשמנת ופטריות לצד סלט עיגולים משעשע - המרכיבים יחד ארוחה קלילה, משביעה וטעימה של כ-450 קלוריות בלבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לתפוחי אדמה מוקרמים:
4 תפוחי אדמה צהובים בינוניים
1/2 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן
2 כוסות פטריות טריות (שמפיניון, פורטבלו, יער)
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור
לסלט:
גזר
מלפפון (גם מלפפון גמדי יכול להתאים)
גבעול סלרי אמריקאי
1/2 סלק טרי
1/2 קולרבי
כף שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים בתחתית תבנית חסינת אש בגודל כ-15x20 ס"מ.
2 מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות (כ-20 דקות). מצננים את תפוחי האדמה ומקלפים. פורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית מעל הפטריות, כך שיחפפו אחת את השנייה.
3 שופכים את השמנת המתוקה על תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל.
4 מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב שחום.
5 לסלט: פורסים את הגזר, המלפפון וגבעול הסלרי לעיגולים דקים. את הסלק והקולרבי חותכים בצורת מקלות.
6 מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.
* אפשר להוסיף בצל קצוץ, לחובבים.
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!