צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

כרובית אפויה ביוגורט

מצד אחד זו בסך הכל כרובית, מצד שני - גם אתם שמתם לב שהכרובית תמיד נחטפת ראשונה? אז קבלו אותה כאן בגרסה מושקעת, עם רוטב יוגורט שנאפה בתנור ונותן עסיסיות וטעם נפלא. המנה הכי פשוטה אבל הכי אהובה בשולחן

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 21/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כרובית שלמה צלויה בתנור הפכה ללהיט בזכות הטעם המשגע וקלות ההכנה והיא גם זמינה בכל עונות השנה ומחירה ידידותי. רוטב היוגורט הקטיפתי מעניק לה טעם ורכות מבפנים ופריכות מקסימה מבחוץ.

מרכיבים :

1 כרובית בינונית עם מעט מהגבעול והעלים

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט עיזים 3%

1 כף שמן זית

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית עשב תיבול מיובש (בזיליקום, תימין או תערובת עשבי תיבול איטלקית)

2-1 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‏2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומשהים כ-10 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

‏3. בינתיים מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול וחולטים כרובית 8-7 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך. מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.

‏4. מתבלים את הכרובית במלח ופלפל בנדיבות (חשוב לתבל את הכרובית היטב) ומניחים אותה הפוכה בתבנית כשהגבעולים כלפי מעלה.

5 יוצקים מחצית מהרוטב לתוך הכרובית כדי שהוא יחלחל בין הפרחים, הופכים ומורחים עליה את שאר הרוטב.

‏6. אופים כ-45 דקות עד שהכרובית זהובה. מדי 10 דקות משקים את הכרובית ברוטב. מגישים חם.

* הכרובית מתאימה ל-6-8 מנות. 

* ‏שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

סטיילינג: עמית פרבר

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל מתכוני שבועות
>> צפו: טארט מסקרפונה ונקטרינות כפרי ומגניב