צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

מלאווח מדפי אורז

הוא הרבה פחות משמין מהמלאווח המסורתי, הרבה יותר בריא ולא פחות חשוב - חף מנוכחות של גלוטן. אחרי בורקס דפי האורז הגיע תורו של המלאווח הזה להבעיר את הרשת, והוא מבעיר

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 24/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 940 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 דפי אורז

תרסיס שמן

לבלילה (הכמות אמורה להספיק לכ-4 מלוואחים):

שלושת רבעי כוס מים

ביצה

כף דבש או סילאן 

כפית מלח

להגשה:

עגבניות מרוסקות

ביצה קשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חומרי הבלילה בקערה רחבה, שתוכל להכיל גם את דפי האורז.

2 מניחים בקערה דף אורז, מוודאים שהוא נרטב מכל הצדדים ומניחים עליו דף נוסף. מוודאים שגם הוא נרטב ומניחים את הדף השלישי. לא משתמשים ביותר משלושה דפים, כי אז יתקבל מלאווח צמיגי. 

3 מניחים לדפי האורז לשרות בבלילה 2-3 דקות, עד שיתרככו לחלוטין.

4 מחממים מחבת טובה, מרססים בשמן ומניחים את דפי האורז הרטובים. מטגנים 2-3 דקות מכל צד.

5 מגישים חם עם רסק עגבניות וביצה קשה.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".