צילום׃ כפיר חרבי, mako אוכל

פולנטה מתירס טרי

דייסת תירס מעולה בהכנה ביתית, שאפשר להגיש עם פטריות צלויות, רוטב עגניות, גבינת פרמזן או סתם כך לבד

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 11/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

גרגרי תירס מגולחים מ-5 קלחים

מלח

פלפל שחור

4 כפות חמאה (60 גרם)

3 כפות פרמזן

אופן ההכנה:

1 מכניסים את גרגירי התירס לסיר ומכסים במים.

2 מתבלים ומבשלים על אש בינונית עד שהגרגרים מתרככים (כשהתירס טרי זה לוקח דקות בודדות).

3 מסננים, ושומרים את מי הבישול.

4 טוחנים את התירס בבלנדר ומוסיפים בכל פעם מעט ממי הבישול, עד לקבלת תערובת סמיכה.

5 מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהתערובת סמיכה מאוד וחלקה. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד את החמאה, ומורידים מהאש.

6 מוסיפים תוך ערבוב את הפרמזן, מתקנים תיבול ומגישים.

המתכון באדיבות שוק הנמל - Kitchen market

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!