שקשוקת ים

שקשוקה פיקנטית עם קציצות דג לוקוס טרי. שילוב טעמים מעניין שלוקח את הפה שלכם לחופשה אקזוטית

שרה זנזורי | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות הדג:

300 גרם דג לוקוס טרי קצוץ גס

1 שן שום גדולה וקצוצה

חופן עלי כוסברה קצוץ דק

מלח ופלפל שחור

לשקשוקה:

4 ביצים

8 עגבניות בינוניות

4 שיני שום

3 כפות שמן זית

2 פלפלים חריפים

1 כפית פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה לפי הטעם

מלח

מלח ים

מעט כוסברה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים את התערובת בצד לחצי שעת מנוחה.

2 מכינים את השקשוקה: קולפים וקוצצים את העגבניות.

3 מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים לו את השום יחד עם פלפל אחד פרוס לעיגולים. את הפלפל השני מוסיפים בשלמותו. מטגנים מעט ומוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה.

4 מערבבים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. במידה וחסרים נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים.

5 מכינים מתערובת הקציצות כדורים קטנים. מטגנים מעט את הכדורים במחבת עם שמן זית רק כדי ש"ייסגרו". מוסיפים את הכדורים לרוטב העגבניות וממשיכים לבשל כ-10 דקות.

6 מוסיפים את הביצים למחבת. מפזרים מעל החלמונים מלח ים וממשיכים לבשל מספר דקות עד שהביצים מוכנות. מגישים עם כוסברה קצוצה.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!