צילום׃ mako
ספינג' במילוי שמנת
סופגניות מטוגנות מעולות, עם רוטב תותים מתוק ובמילוי של קרם שמנת וריקוטה
אליהב שאשון | מאסטר שף
| פורסם 11/03/13
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
קילו קמח
ביצה
כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמים
כוס שמן
כפית מלח
לטיגון: שמן עמוק
לרוטב:
קופסת תותים
2 כוסות סוכר
חצי כוס דבש
מקל קינמון
מעט ציפורן
מעט זעפרן
מיץ מחצי לימון
מעט וניל
לקרם:
מיכל שמנת מתוקה
מיכל שמנת חמוצה
רבע כוס סוכר
מעט וניל
חצי כוס גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק למעט המלח במיקסר כ-10 דקות. מוסיפים את המלח, לשים עוד מעט ומניחים לתפיחה של 10 דקות.
2 מבשלים יחד את חומרי הרוטב על אש קטנה, בערך 40 דקות. טוחנים.
3 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל ומקציפים עוד. מוסיפים ריקוטה וממשיכים להקציף. מצננים.
4 יוצרים עם ידיים רטובות עיגולים בגודל של שזיף, ויוצרים בעזרת האצבע חור באמצע.
5 מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק. ממלאים בקרם ומגישים עם הרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!