צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
פשטידת בטטה
מצאנו פשטידת בטטה שמתאימה לכל אירוע: בראנץ' עם חברים, ארוחת ערב מהירה, נשנוש חמוד כשאין כלום במקרר (חוץ מבטטה) או סתם יום חורפי שעושה חשק למשהו חמים וטעים. פשוטה פשוטה, אבל כובשת
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 07/10/21
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
3 בטטות בינוניות
בצל קטן, קצוץ
מעט שמן זית, לטיגון
כוס קמח תופח
חצי כוס מים
50 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
מעט תימין (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 קולפים את הבטטות וממשיכים לפרוס לרצועות דקות בעזרת הקולפן.
2 מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מערבבים קמח, מים, חמאה (או מרגרינה), ביצים, מלח פלפל ותימין לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל והבטטות ומערבבים.
5 שופכים לתבנית ואופים כ-30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מעט.
לאתר של שרית - מיס פטל